Haluan arkkitehdiksi

Haluan arkkitehdiksi

Yhteisvalinnan kautta saat opiskeluoikeuden sekä alempaan tekniikan kandidaatin että ylempään arkkitehdin tai maisema-arkkitehdin tutkintoon. Arkkitehtikoulutusta tarjoavat Aalto-yliopisto Espoossa, Tampereen yliopisto ja Oulun yliopisto. Kaikkiin näiden yliopistojen arkkitehtihakukohteisiin voit hakea yhteisvalinnalla: samalla hakemuksella ja samoilla pääsykokeilla.

Arkkitehtuurin hakukohteita on yhteensä 4.

Voit osallistu arkkitehtuurin hakukohteestasi riippumatta valintakokeisiin millä tahansa kolmesta koepaikkakunnasta (Espoo, Oulu, Tampere). Koepaikkakuntaa kysytään hakulomakkeella Opintopolussa. Vaikka hakisit lukemaan arkkitehtuuria vain Tampereelle, voit osallistua kokeisiin Espoossa tai Oulussa.

 

Sinun ei itse miettiä sitä, kummassa valintatapajonossa haet (alku- ja koepisteiden vai pelkkien koepisteiden perusteella), vaan järjestelmä ottaa sinut huomioon joko molemmissa tai vain toisessa valintatapajonossa. Jos olet ylioppilas (yo, IB, EB tai RP/DIA) ja saat alkupisteitä todistuksen perusteella, otetaan sinut huomioon molemmissa valintatapajonoissa. Jos haet ammatillisella tutkinnolla, etkä näin ollen saa alkupisteitä, otetaan sinut huomioon vain koepistejonossa. Ensisijaisesti otetaan aina huomioon se valintatapajono, joka on hakijalle suotuisampi.

 

 Hakukohteet Vaaditut kokeet  
  A-mat. Piir. Luonnont.
Aalto-yliopisto      
Arkkitehtuuri X X  
Maisema-arkkitehtuuri X X X
Tampereen yliopisto      
Arkkitehtuuri X X  
Oulun yliopisto      
Arkkitehtuuri X X