Alkupistevalinnan tulokset 2016

 

Alkupistevalinnassa ovat mukana kaikki viimeistään keväällä 2016 tutkinnon valmiiksi saavat ylioppilaat, jotka ovat suorittaneet pitkän matematiikan ylioppilaskokeen hyväksytysti sekä EB-, IB- tai RP-tutkinnon viimeistään keväällä 2016 suorittaneet hakijat, jotka ovat toimittaneet vaaditut liitteet Aalto-yliopiston Hakijapalveluihin määräaikaan mennessä. Valinnassa huomioidaan myös hakukohdekohtaiset muut kynnysehdot.

Alkupistevalinnan tulokset on saatavilla pe 27.5.2016 klo 12 jälkeen. Kaikilla alkupistevalinnassa hyväksytyille lähetetään postitse kotiin ennakkoilmoitus valinnan tuloksesta. 27.5.2016 annetaan ainostaan tieto siitä, ketkä hakijoista voivat tulla hyväksytyksi suoraan alkupisteiden perusteella ilman valintakokeita. Mitään pistetietoja ei hakijoille tässä vaiheessa anneta, vaan pistetiedot on saatavilla vasta siinä vaiheessa, kun koko valtakunnallisen yhteishaun julkaistaan 1.7.2016.

Alkupistevalinnan tulokset viedään myös Opintopolkuun. Jos hakukohde on 1. sijalla Opintopolun hakulomakkeella, on opiskelupaikka mahdollista ottaa vastaan saman tien. Opintopolusta lähtee automaatti-ilmoitus siinä vaiheessa, kun hakijan on mahdollista ottaa paikka vastaan.